Acht relschoppers aangehouden voor ongeregeldheden na Cambuur-viering

Er zijn acht personen aangehouden vanwege ongeregeldheden na de Cambuur-huldiging op 1 mei. Een groep supporters was die avond op het Zaailand. Er werd vuurwerk afgestoken en na ingrijpen van de politie bekogelden de verdachten de politie. Eén agent raakte gewond aan zijn hoofd.
© André Minkema
Het onderzoek gaat volgens de politie nog steeds door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Teamchef Klaas Dunnink van de Leeuwarder politie vindt het gedrag van de betrokken supporters onacceptabel. "Het gaat naar omstandigheden goed met onze collega, maar de schrik zit er goed in en hij zal er zeker een litteken aan overhouden. Met deze aanhoudingen geven wij een duidelijk signaal af. Dit geweld tegen de politie wordt niet getolereerd."

Rechtszaak

Op de dag zelf zijn er al drie personen aangehouden. Daarna zijn er dus nog eens vijf bij gekomen. Het gaat om mannen tussen de 19 en de 43 jaar, uit Leeuwarden, Stiens en Sneek. Het gaat om verdenkingen van openlijke geweldpleging, mishandeling en het verstoren van de openbare orde. De verdachten mogen thuis hun rechtszaak afwachten.
De politie vraagt getuigen van de ongeregeldheden om zich te melden.
Kijk hier beelden van die avond: