PODCAST: ‘Fan binnenút' over de langetermijngevolgen van kindermishandeling

In de derde en laatste aflevering van de podcastreeks van 'Fan binnenút' gaat het over de langetermijngevolgen van kindermishandeling. Wat gebeurt er in het lijf en met het brein van kinderen die mishandeld zijn? En hoe kun je daar positieve invloed op hebben?
Jenny de Leeuw is vertrouwensarts bij Veilig Thuis. Zij vertelt over de lichamelijke en mentale gevolgen waar kinderen mee te maken hebben. Femke Boersma is GZ-psycholoog en orthopedagoog. Zij vertelt over het gedrag van getraumatiseerde kinderen en over hoe je schade kunt herstellen. Beiden vinden dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het voorkomen van trauma. Het liefst voor de zwangerschap.
De televisieserie 'Fan binnenút: wa soarget foar in feilich libben?' was tot en met 3 mei op televisie te zien. In de aanvullende podcastreeks gaat programmamaker Miranda Werkman opnieuw in gesprek met Veilig Thuis-medewerkers, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen. De deskundigen vertellen hoe je als buurman, juf, oma of voetbaltrainer de kinderen kunt helpen.
Vanaf 3 mei komt er drie weken lang elke maandag om 16.00 uur een nieuwe podcast online van 'Fan binnenút, wa soarget foar in feilich libben?' De podcast is te beluisteren op Omropfryslan.nl of op Spotify.
Vragen of vermoedens van kindermishandeling, ouderenmishandeling of huiselijk geweld? Bel 0800-2000 (gratis 24/7) of chat met Veilig Thuis via veiligthuisfriesland.nl