Ferry de Haan: "Officieel heeft zich nog niemand voor Joey Veerman gemeld"

Vijf keer zei Ferry de Haan 'nee' tegen een aanbieding van een club om daar aan de slag te gaan. NEC, NAC Breda, Feyenoord, FC Emmen en FC Twente kregen allemaal nul op het rekest. Maar toen Cees Roozemond hem benaderde voor een rol als technisch manager, hoefde hij niet lang na te denken.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
"Heerenveen past bij mij en qua karakter lijkt de club ook wel op Excelsior, alleen is Heerenveen vele malen groter en is er sprake van een ander ambitienivo", zegt De Haan.
In de SportCast gaat De Haan uitgebreid in op de samenstelling van de selectie. Zo zegt hij dat hij graag verder wil met doelman Erwin Mulder en met Lasse Schöne. Ook komt een eventuele transfer van Joey Veerman aan de orde. "Voorlopig heeft hij nog een driejarig contract en er heeft zich officieel nog iemand voor hem gemeld."
SC Heerenveen past bij mij
Ferry de Haan, de nieuwe technisch manager van SC Heerenveen
SC Heerenveen was tien jaar lang de vierde club van Nederland en was voor jonge spelers de ideale springplank na de nationale top. "Maar dat is allang niet meer zo", zegt Arjen de Boer. "Heerenveen is inmiddels ingehaald door clubs als Sparta en Heracles Almelo."
De Haan is het voor een deel met hem eens en vindt dat het verwachtingspatroon naar beneden moet worden bijgesteld. "Heerenveen is niet meer top zes, de komende jaren zullen wij ons richten op de posities zeven tot en met twaalf. Heerenveen wil zich graag kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal, maar als je kijkt naar de ranglijst van de laatste zeven jaar, dan is de gemiddelde ranking negende. Maar we willen wel weer naar die play-offs toe!"

Grote spelers

Toch is Heerenveen volgens De Haan nog steeds interessant voor jonge talentvolle voetballers. "De naamsbekendheid die Heerenveen heeft met grote spelers die ze hebben voortgebracht, dat is niet in één keer weg".
Heerenveen moet zich de komende jaren richten op de posities zeven tot en met twaalf
Ferry de Haan relativeert het verwachtingspatroon
De Haan voetbalde in het verleden met Pierre van Hooijdonk, Jon Dahl Tomasson en Robin van Persie. In de UEFA Cup-finale van 2002 toen Feyenoord het opnam tegen Borussia Dortmund mocht hij nog vijf minuten meedoen. "Als ik daar aan terugdenk, krijg ik nog kippenvel. Ik viel in en kreeg na 14 seconden al een gele kaart, maar Jan Koller heeft daarna ook geen bal meer geraakt", lacht De Haan. "Dit verhaal doet 't altijd goed op verjaardagen."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen we ook andere onderwerpen.