PODCAST: ‘Fan binnenút' over praten met de kinderen

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. In de tweede aflevering van de podcastserie komen Maryse en Anita, beide medewerkers van Veilig Thuis, aan het woord. Nadat zij een melding gekregen hebben gaan zij naar de gezinnen toe. Een belangrijk onderdeel is dan praten met de kinderen zelf. Maar hoe doe je dat?
Praten met de kinderen zelf over heftige zaken kan soms best lastig zijn. Want wat doe je bijvoorbeeld als een kind ergens niet over wil praten, of het zelf nog niet onder woorden kan brengen? Maryse en Anita vertellen dat de lichaamstaal van een kind daarbij erg belangrijk kan zijn.
De televisieserie 'Fan binnenút: wa soarget foar in feilich libben?' was tot en met 3 mei op televisie te zien. In de aanvullende podcastreeks gaat programmamaker Miranda Werkman opnieuw in gesprek met Veilig Thuis-medewerkers, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen. De deskundigen vertellen hoe je als buurman, juf, oma of voetbaltrainer de kinderen kunt helpen.
Vanaf 3 mei komt er drie weken lang elke maandag om 16.00 uur een nieuwe podcast online van 'Fan binnenút, wa soarget foar in feilich libben?' De podcast is te beluisteren op Omropfryslan.nl of op Spotify.
Vragen of vermoedens van kindermishandeling, ouderenmishandeling of huiselijk geweld? Bel 0800-2000 (gratis 24/7) of chat met Veilig Thuis via veiligthuisfriesland.nl