Aanhoudingen bij confrontatie met politie en ME in de bossen bij Oudemirdum

In de bossen naast de Beukenlaan bij Oudemirdum zijn diverse personen aangehouden na een confrontatie met de politie en de ME. In het bos was onder meer een groot vuur gemaakt. Er spookten veel jongeren om in de bossen met Koningsdag. Toen de politie ter plaatse kwam, braken er ongeregeldheden uit. Een groep jeugd kwam lijnrecht tegenover de politie te staan en gooide met grote stukken hout naar de agenten. Eén agent raakte gewond.
© Noordernieuws/De Vries Media
Er waren tientallen mensen in het bos. De politie vroeg hen om te vertrekken, maar dat werd niet gedaan. In overleg met de politie heeft burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren besloten om het bos te ontruimen. Dat werd mede gedaan vanwege het risico op een natuurbrand.

Agent gewond, ME ingezet

Eén van de agenten raakte lichtgewond aan het hoofd bij de confrontatie. Ook zijn dienstwagens beschadigd. Tientallen politiemensen, een politiehelikopter en politiehond zijn ingezet, maar ook de ME (Mobiele Eenheid) en een ondersteuningsgroep. De politie heeft de bossen bij het dorp uitgekamd. De helikopter heeft uren boven Oudemirdum gevlogen.

Minstens zeven mensen aangehouden

Er zijn al zeven personen aangehouden na de confrontatie. Volgens een woordvoerder van gemeente De Fryske Marren wordt er niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen volgen.