liveblog | 24 april 2021

Zo wordt Cambuur 'gewoan kampioen': een overzicht van minuut tot minuut

SC Cambuur won met twee doelpunten verschil van Jong AZ.
Bijgewerkt: 24 april 2021, 22:44
01:06

Eind van dit liveblog

De bus van Cambuur is onderweg naar Fryslân. De festiviteiten in Alkmaar zijn voorbij. Daarmee komt een eind aan het liveblog over de kampioenswedstrijd van Cambuur.
In een extra lang Cambuur Sjoernaal is er deze zaterdag uitgebreid aandacht voor de wedstrijd, en alle reacties. In de loop van de middag is dat te vinden op omropfryslan.nl en in de app van Omrop Fryslân.
00:34

Rustig op het Cambuurplein

Cambuurplein
00:23

Gemeente: Kom niet naar stadion Cambuur

De gemeente Leeuwarden roept mensen op om niet naar het stadion van Cambuur te komen, om het kampioenschap te vieren. "Dan houden we corona onder controle."
De spelers vliegen komend weekend met een helikopter over de stad om felicitaties van supporters in ontvangst te nemen.
00:04

Feest in de kleedkamer

00:03

Henk de Jong belt met zijn moeder

00:01

Bangura: Tweede helft is een smetje op kampioenschap

De manier waarop Cambuur de tweede helft speelde, is een 'smetje' op het kampioenschap. Dat zegt Alex Bangura tegen verslaggever Geert van Tuinen.
Bangura sjocht 'smetje'
23:56

Hoedemakers is euforisch

"Dit is fantastisch, wat we hier hebben meegemaakt", zegt Mees Hoedemakers. "Dit is uniek, dat kan ik wel op mijn cv zetten. De doelpunten vielen snel, in de eerste helft. In de tweede helft lieten we het lopen. Dat was jammer. Maar we zijn gewoon kampioen."
"We hoorden van de scheidsrechter wat de stand was in Doetinchem. Het is mooi dat De Graafschap daar punten verliest. De strijd om de tweede plek wordt nog spannend. Maar daar hebben wij niets mee te maken."