Eigenaar Leeuwarder sportzaak: geweldig zonder beperkingen open te kunnen

Eindelijk was het zover: even de hort op en winkel in winkel uit zonder afspraak: ondernemers zijn dolblij met het nieuws dat ze weer wat vrijheid krijgen in wat ze het liefste doen: ondernemen. Er blijft voorzichtigheid nodig, helemaal in grote zaken waar weer veel mensen naar mogen, zoals bij Intersport Luxen in Leeuwarden.
Druk op IC en corona-afdelingen blijft hoog
Ook belangenorganisaties zijn voorzichtig tevreden met de versoepelingen. "Hier hebben we lang voor gepleit en ondernemers hebben eerder al bewezen dat ze met hun protocollen veilig en verantwoord open kunnen", zeiden ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland tegen het ANP.
"De enige beperking is nog dat mensen buiten moeten wachten als het té druk wordt. Wat dat betreft nemen wij ons verantwoordelijkheid als ondernemers", zegt Gerrit Jan Faber. Hij is eigenaar van sportzaak Intersport Luxen.
Bij de sportzaak werken ze met een toegangscontrole. "We mogen 48 mensen binnen hebben. Dat doen we niet, 25 tot 30 personen wordt de max. We willen dat iedereen veilig naar binnen gaat en willen geen besmettingen. Het wordt wel spannend, al hebben we er veel zin in", stelt Faber.

Broodnodig

Het 'vrij winkelen' is broodnodig ziet de ondernemer. "Er zijn winkels waar het op afspraak winkelen wel goed ging, zoals bij ons, maar voor anderen is dit echt noodzaak."
Gerrit Jan Faber heeft een moeilijke tijd achter de rug met zijn zaak en is dus heel blij dat de vrijheid van de klant weer iets terugkomt. "Even een praatje bijvoorbeeld. Ik heb er echt vreselijk zin in dat iedereen in de winkel komt zonder afspraak. Maar natuurlijk wel op anderhalve meter afstand en met een mondkapje op."