Port of Harlingen nieuwe hoofdsponsor Tall Ships Races

Workshops over Tall Ships, leren hoe je knopen moet maken maar ook hoe je als trainee geld kunt inzamelen om mee te varen op zo'n schip. Dat is het doel van het Tall Ships Experience Centre in de Willemshaven in Harlingen. Vrijdagmiddag is het geopend door burgemeester Roel Sluiter van Harlingen.
Port of Harlingen nije haadsponsors Tall Ships Races
In het gebouw is informatie te vinden over de geschiedenis van de races en de relatie met Harlingen. Het is nu nog niet vrij toegankelijk, legt directeur Lieuwe Krol uit: "Wij wachten met smart op goed nieuws uit Den Haag. Maar het is niet zo dat hier niks kan. De trainees kunnen al langs komen voor informatie."
De trainees varen mee op de Tall Ships. Dat is niet gratis en daarom moeten ze zelf geld inzamelen. De organisatie van de Tall Ships Races wil ze daar met workshops bij helpen, zegt Krol. "Maar je leert ook hoe je je het beste kan voorbereiden op zo'n reis."
Volgend jaar is Harlingen van 14 tot en met 17 juli weer etappeplaats in de race. Het moet dan opnieuw een groot, nautisch spektakel worden waar 350.000 bezoekers op afkomen. Maar ook in de jaren daarna ziet Krol een belangrijke rol voor het Experience Centre: "We willen heel graag dat er tussendoor ook Tall Ships naar Harlingen komen. Bijvoorbeeld voor onderhoud. Dan zou het mooi zijn als je activiteiten kunt aanbieden, bijvoorbeeld vaartochten met grote groepen."