Derde van vijf containers Baltic Tern geborgen

Drie van de vijf containers die woensdag 7 april overboord zijn geraakt van het containerschip Baltic Tern, zijn geborgen. Het bergingsschip Friendship van Terschelling heeft de derde container op de bodem van de Noordzee gevonden. Een container met aceton en eentje met gebruikte bakolie waren eerder al geborgen.
Beelden van de derde container:
Deze derde container was al gezonken en is door de bemanning van de Friendship aan dek getakeld. De container was bijna leeg, omdat die in tweeën was gebroken. In de container zaten houten pallets. Wat er van de container is overgebleven, is zaterdagnacht naar de haven van Terschelling gebracht.

'Geen bakolie en aceton in het water'

De container met aceton die vrijdag al was gevonden maar op zee niet geborgen kon worden, is zaterdag door een sleepboot naar de Eemshaven gesleept. Daar was eerder ook al de container met gebruikte bakolie naartoe gebracht. Rijkswaterstaat is blij dat van beide stoffen, zoals het nu lijkt, niemand in het water is beland.
De derde geborgen container © Laura Conijn / ProNews
Drie van de vijf overboord geraakte containers zijn nu gevonden. In de twee die nog in het water liggen, zitten volgens Rijkswaterstaat rollen papiervezel. Maandag wordt er verder gezocht.
MSC Zoe, destijds een van de grootste containerschepen van de wereld, verloor ruim twee jaar geleden 342 containers boven de Waddeneilanden. Een jaar later ging het mis met de OOCL Rauma, dat zeven containers verloor boven Terschelling en Ameland. En deze week raakten meerdere containerschepen in de problemen, zoals de Escape en de Baltic Tern. Kijk voor al het nieuws daarover op onze dossierpagina.