Schilderwerk aan Leeuwarder bruggen verschoven naar 's nachts

De gemeente Leeuwarden werkt de komende maanden in de nachturen aan verschillende bruggen in de stad. Onder andere de Vrouwenpoortsbrug is toe aan een nieuwe verflaag, en dat werk kan niet overdag worden gedaan vanwege de drukte.
© Google Maps
Het gaat in totaal om vier bruggen in de stad die bijgewerkt moeten worden: de Vrouwenpoortsbrug, de Verlaatsbrug, de Hermesbrug en de Wirdumerpoortbrug. De bruggen zijn allemaal onderdeel van drukke verkeersroutes, en om zowel het scheepvaartverkeer als het wegverkeer zo weinig mogelijk te verstoren, wordt het werk verschoven naar de nachturen, zegt Narsin Lahki van de gemeente Leeuwarden.
Verschillende onderdelen van de bruggen zullen worden aangepakt, waaronder de ballastkist die onder de weg verscholen ligt. Om ervoor te zorgen dat het werk 's nachts goed uitgevoerd kan worden, moeten er wel lichtinstallaties worden geplaatst. Maar de werkers zullen deze zo minimaal mogelijk op de omgeving richten, vertelt Lahki.
De bruggen zijn één voor één aan de beurt, tussen begin april en half juli. Ze zijn dan 's nachts dicht voor zowel scheepvaart- als wegverkeer. Omwoners worden via een brief geïnformeerd over het werk.
Luister naar een gesprek naar Narsing Lahki