"Maak van huldiging SC Cambuur een FieldLab-experiment"

Het kampioensfeest van SC Cambuur zou mogelijk gemaakt moeten worden door er een wetenschappelijk experiment van te maken. Dat zegt het Friese Statenlid Durk Pool (VVD). "Maak van huldiging SC Cambuur een FieldLab-experiment", zegt hij.
Het kampioensfeest van Cambuur in 2013 © ANP
Pool deed zijn uitspraak in het nieuwsforum van het radioprogramma Buro de Vries. De kans dat de Leeuwarder voetballers keukenkampioen worden, wordt met de week groter. Dan zouden ze promoveren van de eerste naar de eredivisie. De vorige keer dat Cambuur dat deed, was in 2013.
Gezien het enthousiasme bij de trouwe fans van de club zal het lastig worden een kampioensfeest in coronatijd te organiseren. Anderhalve meter afstand houden, en niet teveel schreeuwen en zingen, dat past niet echt bij de emoties die een kampioenschap los zullen maken, denkt Pool.
Volgens Pool zouden testen bij de toegang naar het huldigingsfeest ook een rol kunnen spelen. CDA-prominent en oud-burgemeester Sytze Faber, die ook meepraatte in het nieuwsforum, adviseert burgemeester Sybrand Buma nu al te beginnen met het voorbereiden van de huldiging.
Luister naar het gesprek in het nieuwsforum over Cambuur