Korfbaltalent Ran Faber wil titels pakken met LDODK: "Ik wil de beste worden"

De 18-jarige korfballer Ran Faber van LDODK heeft dit seizoen zijn debuut gemaakt in de Korfbal League en maakte meteen al in heel Nederland indruk. Hij wordt gezien als een van de grootste talenten in de korfbalcompetitie. Faber is ambitieus en zijn doel is helder: met LDODK de beste worden.
Ran Faber, het korfbaltalent van LDODK
Ran Faber is geboren en getogen in Terwispel, maar woont sinds twee jaar in Jubbega. Sinds zijn vierde speelt hij al bij LDODK. Toen hij zeventien was, kwam hij bij de selectie. En sinds dit seizoen heeft hij dus een basisplek in het eerste, ook al is hij eigenlijk nog junior. Naast zijn topsportcarrière bij LDODK zit hij ook nog eens in TeamNL (Oranje onder 21 jaar). Dat alles combineert Faber met zijn studie econometrie in Groningen.
Ran Faber
Over zijn ambities in het korfbal is Faber duidelijk: "Ik wil gewoon heel graag de beste zijn. Eigenlijk altijd al en dat heb ik nu nog steeds. Mijn grote ambitie was om in het eerste van LDODK te spelen en dat gaat nu goed. Mijn uiteindelijke ambitie is dat ik heel graag in het Nederlandse team wil korfballen.
Zijn ambities en prestaties maken indruk in de korfbalwereld. Maar dat hij een talent wordt genoemd, daar kan hij uiteindelijk niet zoveel mee. "Ik heb altijd geleerd, van het woord talent wordt je een beetje eigenwijs en arrogant. Talent vind ik een hele mooie benaming, maar of ik het ook zo voel, weet ik niet echt."
Henk Jan Mulder en Jan Sjoerd Pool
Fabers trainer Henk Jan Mulder heeft bewondering voor de vlotte ontwikkeling van het korfbaltalent. "Hij is een kind van de club. Fantastisch dat hij het nu hartstikke goed doet."
Ook Jan Sjoerd Pool, oud-trainer en nu bestuurslid bij LDODK, denkt dat Faber een mooie toekomst tegemoet gaat bij de Gorredijksters en mogelijk ook in het Nederlandse team. "Hij is lang en sterk. Ook zeker mentaal is hij heel sterk aanwezig. Dat is ook wel eens anders geweest, maar het is nu één van zijn krachten. Hij heeft heel veel in hem om echt een heel goede speler te worden."
Ran Faber © Orange Pictures
LDODK speelt zaterdag om 17.30 in Gorredijk tegen Fortuna uit Delft. Dat play-offduel is live te volgen bij Omrop Fryslân radio. Het commentaar is van Freark Wijma.