Dode puppy gevonden langs N31 bij Harlingen

Langs de N31 tussen Harlingen en Zurich is maandag een dode puppy gedumpt. Dat meld de dierenambulance in de gemeente Waadhoeke. Het hondje is gevonden op een pauzeplek voor vrachtwagens. Hoe het hondje aan z'n einde is gekomen, is onduidelijk.
Volgens Richard Bijman van de dierenambulance is het diertje niet aangereden. Er zijn ook geen andere aanwijzingen die duidelijk maken hoe het hondje is overleden. De dierenambulance zoekt naar meer informatie, "maar dat is een speld in een hooiberg", zegt Bijman.
"Ik kreeg een melding van de dierenambulance in Groningen omdat een Groninger vrachtwagenchauffeur de pup aantrof langs de weg. Het gaat om een overleden herderspup van zo'n 20 weken oud. Ik denk dat een buitenlandse importeur teveel pups in de auto had, en dat deze is overleden door beknelling. We hebben de politie gesproken om te informeren naar de camerabeelden van het pompstation," zegt Bijman.
Vaak maakt de dierenambulance dit soort lugubere vondsten niet mee. De laatste keer was de bruinvis, die in 2016 achter een auto werd aangesleept in Sexbierum.

Donateurs gezocht voor crematie

Eventuele getuigen die meer weten over het dode hondje kunnen zich melden bij de politie in Harlingen. De dierenambulance bewaart de puppy een maand lang. Wanneer de eigenaar zich niet meld, wil de stichting het diertje laten cremeren. Daarvoor zoeken ze nog donateurs, die willen meebetalen.
Richard Bijman van de dierenambulance