Trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen: "Opstappen Hamstra zorgt voor onrust"

Johnny Jansen baalde bij het wekelijkse persmoment zichtbaar van het opstappen van Gerry Hamstra. "Ik vind het echt heel erg jammer en vervelend dat dit gebeurd is, want dit zorgt voor onrust." Dinsdag maakte de technisch manager bekend dat hij direct opstapt vanwege verschil van inzicht met de directie. Een dag later wordt duidelijk dat hij al verschillende gesprekken heeft gevoerd met Ajax om de rechterhand van Marc Overmars te worden.
Johnny Jansen oer it opstappen fan Gerry Hamstra
Jansen zag het weggaan van Hamstra niet aankomen. "Gerry en Cees (Roozemond, red.) hebben ergens strijd over gehad en het is gewoon zonde dat het zo is gegaan. Deze onrust moeten we nu zo snel mogelijk de kop indrukken."

Werkgroep

De taken van Hamstra worden nu voorlopig overgenomen door een werkgroep die bestaat uit Johnny Jansen, algemeen directeur Cees Roozemond, hoofd jeugdopleiding Michel Jansen en hoofd scouting Karel Brandsma.
"Mijn eigen rol verandert eigenlijk niet. Als het gaat over de technische staf of over spelers, dan ben ik daarover adviserend en that's it. Andere mensen mogen daarover dan weer een beslissing nemen", zegt Jansen.
Het vertrek van Gerry is een groot gemis voor SC Heerenveen.
Lasse Schöne
Lasse Schöne is de laatste aanwinst van Gerry Hamstra voor SC Heerenveen. De Deense middenvelder vindt het jammer dat Hamstra nu weg is. "Dat is heel jammer, een groot gemis voor Heerenveen, maar soms lopen zaken zoals ze lopen. Daar kan je weinig aan doen. Wij focussen ons vooral op de wedstrijd tegen Willem II en niet zozeer op wat er achter de schermen gebeurt."
Schöne kijkt liever vooruit naar de confrontatie met Willem II. In de strijd om de play-off-plekken, een heel belangrijke wedstrijd. "Ze hebben vijf punten gehaald uit de laatste drie wedstrijden, dus ze zijn daar bezig met een opmars. Ik hoop dat wij iets beter voor de dag komen dan tegen ADO, maar daar ga ik wel vanuit. Maar als we iets willen, dan moeten we deze wedstrijd gewoon winnen. Dat besef is er bij iedereen."
Lasse Schöne
De wedstrijd Willem II - SC Heerenveen begint zaterdagmiddag om 16.30 uur en is live te volgen in het programma Sneon in Fryslân.

Willem II

Bij de Tilburgers staat het water aan de lippen. Het contrast met afgelopen seizoen is enorm. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd de competitie eerder stilgelegd, maar Willem II mocht op basis van de vijfde plek op de ranglijst Europa in. Intussen zijn we een jaar verder. Adrie Koster is vervangen door Zeljko Petrovic en de ploeg strijdt tegen degradatie. Ook het vertrouwde 4-4-3 systeem is niet langer heilig.
Jansen: "Het is een stugge ploeg met een manier van spelen om te overleven. Ze kiezen er de laatste tijd voor de bal sneller lang te geven en vanuit daar de strijd aan te gaan. Compact spelen en vanuit daar counteren en daar hebben ze ook wel de kwaliteiten voor."
De eerste confrontatie tussen beide ploegen van eerder dit seizoen eindigde in een 2-0 overwinning voor Heerenveen door doelpunten van Woudenberg en Bochniewicz.
Johnny Jansen oer Willem II

Siem de Jong

Siem de Jong is voor de wedstrijd nog een twijfelgeval. De aanvaller viel tegen ADO Den Haag uit met een liesblessure. De Jong stond donderdag weer op het trainingsveld, maar Jansen zal geen enkel risico nemen met zijn routinier.
Jansen: "Hij heeft eigenlijk van de trainingen geen reactie gehad, maar is ook niet voluit belast. We gaan kijken of hij kan starten, maar als er ook maar enigszins twijfel is doen we het niet."