Bibliotheek Bolsward klaar voor nieuw hoofdstuk

De bibliotheek in Bolsward zit sinds maandag 1 maart in haar nieuwe onderkomen in het voormalige gemeentehuis in de stad. De afgelopen weken werd er hard gewerkt om de duizenden boeken op hun nieuwe plak te zetten. Bezoekers zijn vanwege de coronamaatregelen nog niet welkom in het gebouw, maar de boeken kunnen wel worden afgehaald. En zo start de Bolswarder bibliotheek op een bijzondere manier aan een nieuw hoofdstuk.
© ANP Foto
De afgelopen tijd is er heel wat werk verzet, vertelt Els van Wier, coördinator van de verhuizing. "Een bibliotheek verhuizen is iets anders dan een kantoor verhuizen, er zijn heel wat spullen die je over moet brengen. We waren heel ruim behuisd op onze locatie aan het Marktplein, dus we hebben een beetje moeten passen en meten om de collectie goed in onze nieuwe gebouw te krijgen. Maar dat is niet zo erg, want de collectie staat niet langer alleen centraal. Het gaat ook steeds meer over wat er te doen is in de bibliotheek. Daarin zoeken we de samenwerking met de andere partijen in het gebouw."

Frisse collectie

Een aantal van die andere partijen zit inmiddels ook in het gebouw, maar het is nog wachten op bijvoorbeeld de musea die pas deze zomer de deuren openen. Met een beetje geluk kan dan ook het openingsfeest worden gehouden. "We hopen dat we in september onze prachtige, nieuwe locatie feestelijk kunnen openen", vertelt Van Wier. "Maar ik hoop nog meer dat bezoekers eerder al langs mogen komen om onze nieuwe frisse collectie te ontdekken."
Els van Wier van de Bolswarder bibliotheek