LDODK en Blauw-Wit houden elkaar in doelpuntrijk duel in evenwicht: 31-31

De korfballers van LDODK hebben zondagmiddag gelijkgespeeld tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. In Gorredijk werd het een doelpuntrijke wedstrijd 31-31
Marloes Frieswijk LDODK-BW
Beide ploegen hielden elkaar al vanaf het begin in balans. Na een kwart van de wedstrijd was het 9-9. Daarna sloegen de Friezen een gaatje van 4 goals door twee treffers van Marloes Frieswijk en ook twee van André Zwart (14-10). Maar de Amsterdammers kwamen sterk terug. Door twee scores in de laatste minuut voor de rust stond er met 19-19 een gelijke stand op het scorebord.

Spannende tweede helft

Na de pauze kwam Blauw Wit voor het eerst op voorspong, en leken de Amsterdammers zelfs definitief afstand te nemen van de Friese ploeg. De bezoekers scoorden snel achter elkaar vier doelpunten en kwamen daarmee op 19-23. Een sterke fase van LDODK volgde, en Erwin Zwart en Eline Haan zorgden toch weer voor een voorsprong (27-26). De eindfase ging in met een stand van 29-31. Daarin scoorde Blauw-Wit niet meer en kon LDODK dus nog gelijk komen. Invaller Christian Dekkers zorgde 26 seconden voor tijd voor een zwaarbevochten, maar terecht punt: 31-31.

Topscoorders

Marloes Frieswijk was namens LDODK op schot met tien doelpunten. Erwin Zwart scoorde acht keer en is op dit moment topscoorder van de League met 42 goals.
André Zwart, LDODK-BW
Met nog drie wedstrijden te gaan voor de schifting is nog steeds spannend in de A-poule van de Korfbal League. Blauw-Wit en LDODK staan met zeven punten respectievelijk op de tweede en derde plaats. Die plaatsen geven recht op een plaatsje in de play-offs om het kampioenschap. Maar Groen Geel en KZ zijn met zes punten ook nog in de race.

KORFBAL LEAGUE

Stand Duels Punten
1. PKC 7 14
2. LDODK 7 7
3. Blauw Wit (A) 7 7
4. Groen Geel 7 6
5. KZ 7 6
6. Oost-Arnhem 7 2