Noppert begint nieuw dartseizoen met uitschakeling in tweede ronde in Bolton

Danny Noppert is het nieuwe dartseizoen van de PDC begonnen met een uitschakeling in de tweede ronde in Bolton. In het eerste Players Championship van het jaar verloor de Jouster in zijn tweede partij met 6-4 van Chris Dobey uit Engeland.
© Omrop Fryslân, Mats Gies
In de eerste wedstrijd van het toernooi won Noppert met dezelfde cijfers van Krzysztof Kciuk út Poalen. Tegen Dobey bleef de Jouster darter goed bij, maar de Engelsman maakte het met twee legs in vijftien en in elf darts knap af.

Nieuwe dartseizoen

Het nieuwe dartseizoen van de PDC is ondanks alle coronamaatregelen gewoon begonnen. Officieel begon het seizoen met The Masters, het televisietoernooi dat eind januari werd gehouden. Toen viel Noppert net buiten de boot, omdat alleen de beste 24 darters van de wereld waren geplaatst. Noppert staat momenteel op de 25e plaats op de wereldranglijst.
Voor aanvang van de Players Championships (de vloertoernooien) worden alle deelnemers getest door de organisatie. Deze eerste serie van Players Championships bestaat uit vier toernooien. Het eerstvolgende televisietoernooi is de UK Open in maart.