Pedicures stropen de mouwen op: "Er komt flink wat werk op ons af"

Het lijkt er op dat contactberoepen hun werk volgende week weer mogen uitoefenen. Pedicures zaten in onzekerheid: het leek er eerst op dat de regels voor hen zelfs nog strenger zouden worden. Pedicure Marianne Mijdam maakte haar daar zorgen over. "Ik was eigenlijk bang dat we juist niet open mochten. Onze vakorganisatie heeft er veel voor gelobbyd, maar ik had het niet verwacht. Ik ben er zeer blij mee. Sinds het bekend is geworden staat de telefoon roodgloeiend."
© Shutterstock.com (Alina Troeva)
Marianne Mijdam werkt als fulltime pedicure in Anjum en Grootegast. Zij is naast het werk in haar praktijk ook actief als consulente voor ProVoet in het noorden. "In mijn praktijk komen normaal gesproken zo'n 35 tot 50 mensen per week, dus reken maar uit. Sommigen komen om de acht weken, anderen zelfs om de vier weken. Dus het zijn bij elkaar best veel mensen," vertelt ze.
In de tussentijd probeerde Mijdam wel advies te geven via de telefoon. "En een aantal mensen mochten we wel behandelen, dan gaat het over medisch noodzakelijke behandelingen. De mensen met diabetes mochten we ook helpen. Maar het verschilt tussen pedicures hoeveel het er zijn."

Hausse aan mensen

Aan het grootste deel van de klanten mocht de afgelopen periode geen voetzorg worden gegeven. Maar volgende week dus wel weer. "Aan de ene kant is het wel zo dat er straks een hele hausse aan mensen komt. Er komt flink wat werk op ons af. Alleen het belwerk kost ons al dagen. Maar aan de andere kant is het feit dat we weer aan het werk mogen en mensen van hun pijn af mogen helpen, super."
Pedicure Marianne Mijdam