Verbazing en boosheid om schaatsende CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra in Thialf

Een foto van een schaatsende Wopke Hoekstra in Thialf heeft op Twitter veel verbaasde en boze reacties opgeleverd. De CDA-lijsttrekker was donderdag op werkbezoek in het ijsstadion in Heerenveen en schaatste er rondjes met Sven Kramer. Dat terwijl het vanwege het coronavirus al maanden verboden is om binnen te sporten. Ook Thialf is sinds half oktober dicht voor recreanten.
Wopke Hoekstra © ANP
Hoekstra was op werkbezoek in Noord-Nederland en schoof ook aan bij It Polytburo. Daar vertelde hij dat het Rijk wat hem betreft serieus moet kijken naar het meefinancieren van Thialf, want nu draaien de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen op voor de kosten.
Maar Hoekstra sprak dus niet alleen over Thialf, hij reed er ook rondjes. De hal is al sinds oktober alleen open voor topsporters. Thialf-directeur Marc Winters zegt tegen de Leeuwarder Courant dat het stadion nog wel individuele gasten mag ontvangen: "De ontvangst van de minister moet worden gezien als een toegestaan bedrijfsbezoek, waarbij in plaats van een rondleiding een paar ronden schaatsen is geboden."
De tweet van de CDA-lijsttrekker levert al meer dan duizend reacties op. De meeste mensen zijn boos en vragen zich af waarom Hoekstra wel in Thialf mag schaatsen, terwijl de hal en andere binnensportlocaties voor anderen dichtblijven.
Hoekstra heeft nog niet gereageerd op de ophef.