Stationskwartier Leeuwarden: van postsorteercentrum tot moderne werkplek

Het oude postsorteercentrum bij het station in Leeuwarden is gekocht door projectontwikkelaar Jaap Hoekstra. Hij wil er een plek bieden aan bedrijven en culturele organisaties. Tot 2011 zat het Provinciehuis er tijdelijk in en daarna heeft het jaren lang leeg gestaan. Er was even sprake van dat er een asielzoekerscentrum in zou komen, maar ook dat is van de baan. Ook al zijn de economische vooruitzichten niet al te best, Jaap Hoekstra ziet de toekomst positief in.
Postsortearsintrum
Een sterk punt vindt Hoekstra de locatie. "Het is naast het trein- en busstation, dus er is een goede verbinding met Groningen en het is bij de invalsweg Leeuwarden in. Bovendien zijn er 250 parkeerplaatsen." De locatie heeft ook al een nieuwe naam: Stationskwartier Leeuwarden.
Het gebouw zal de komende tijd worden opgeknapt, zo wordt het fossielfrij gemaakt. "Eerst knappen we de entree op de begane grond op. We willen het beton weer zichtbaar maken in de stijl van het brutalisme." In de tussentijd zijn nieuwe huurders al wel welkom. "Er zijn zo'n 5 tot 10 huurders die er nu al inzitten of die de komende tijd komen en wij zijn met 15 huurders in gesprek." Het is ook de bedoeling dat er horeca in komt, ook daar lopen gesprekken over.
Projectontwikkelaar Jaap Hoekstra
© Omrop Fryslân, Wendy Kennedy