Ruim 4.000 poppen in weiland Morra voor aandacht vluchtelingenkampen

Bij Morra staan begin april duizenden poppen in het weiland. Die staan symbool voor kinderen die zonder hun ouders in vluchtelingenkampen verblijven, zoals in het Griekse Moria. Initiatiefnemers zoeken families, dorpen, wijken en scholen in Noord-Nederland die de 4.222 poppen willen maken.
Een handleiding om de poppen te maken © Sharon Postma
Door aandacht te vragen voor de kinderen in vluchtelingenkampen willen de initiatiefnemers dat het onderwerk bovenaan de agenda komt bij het nieuwe kabinet en de Tweede Kamer.

Andere keuzes maken

"Daarnaast staat wat ons betreft elke pop die gemaakt wordt voor een gesprek aan de keukentafel over de kinderen daar en de omstandigheden waarin ze leven", zegt Sharon Postma. Zij is een van de initiatiefnemers. "Door kinderen en jongeren te betrekken hopen we de politiek van morgen positief te beïnvloeden zodat zij later andere keuzes maken."
Vluchtelingenwerk steunt de actie. Intussen hebben de eerste mensen al gemeld om mee te helpen. De poppen krijgen ieder een shirt of jasje aan. Die kleding wordt later naar een vluchtelingenkamp gebracht.
Poppen yn de greide