Stationskat Bella na een maand weer gevonden: "Ik wou dat ze het verhaal kon vertellen"

Wie wel eens de trein in Leeuwarden pakt, is haar mogelijk wel eens tegengekomen: Bella de stationskat. Bella vindt het fijn om te knuffelen met wachtende reizigers. Maar sinds december was ze vermist. Na weken spoorloos te zijn geweest, is ze terug. Niet in Fryslân, maar in Roden in Drenthe. Haar baasje heeft Bella vandaag opgehaald.
Bella is gevonden
Bella werd gevonden in Roden. "Ongelofelijk, wat een blijdschap! Tranen van opluchting", zegt haar baasje Ingeborg de Jong. "Ik had het niet meer verwacht, eerlijk gezegd."
De Jong haalde Bella maandag op. "Ik zat helemaal te shaken in de auto. Het is overweldigend."
© Facebook Bella - De Stations Kat
Ingeborg de Jong is de baas van Bella
De Jong werd maandagmiddag gebeld door een vrouw uit het Drentse Roden, die haar vertelde dat Bella daar al een tijdje rondzwierf. De vrouw wist niet dat het ging om een kat die haar huis kwijt was. Ze hebben Bella in huis genomen en gingen maandag naar de dierenarts, om te kijken of het beestje een chip had. Zo kwamen ze bij Ingeborg uit.
Hoe Bella in Roden is beland, weet De Jong niet. "Ik wou dat ze kon praten en het hele verhaal kon vertellen."

Dankbaar

"Ze is sterk vermagerd en heeft afgeknipte snorharen, maar verder is alles heel goed", schrijft Ingeborg. "Ze is niet bang, maar een echt knuffelkont zoals wij haar kennen."
© Omrop Fryslân
Het baasje is de mensen die Bella hebben opgevangen zeer dankbaar. Waarschijnlijk heeft de poes lange tijd op straat geleefd, terwijl het erg koud was de afgelopen week. "Het zijn helden! Ik kan ze niet genoeg bedanken. Ik ben zo blij dat er zulke mensen zijn."
De Jong wil Bella eerst binnen houden. "En als ze naar buiten gaat, dan gaat ze met een gps-tracker, zodat ik kan zien waar ze is."