Weer meer coronabesmettingen gemeld dan gemiddeld

Het RIVM meldt vrijdag 203 nieuwe coronabesmettingen in Fryslân. Dat zijn er 19 minder dan donderdag, toen waren het 222. De afgelopen week werden iedere dag gemiddeld 177 nieuwe besmettingen gemeld.
Het dagelijkse aantal besmettingen van de afgelopen drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
De meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de twee grootste gemeenten van onze provincie: in Leeuwarden en Súdwest-Fryslân beide 34. Daarna komt De Fryske Marren met 23.
In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren vier overlijdens gemeld als gevolg van het coronavirus. Het gaat om inwoners van de gemeenten Leeuwarden, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Waadhoeke.
Er zijn ook vier Friezen in het ziekenhuis opgenomen met corona, het gaat om mensen uit Leeuwarden, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Heerenveen.

Landelijk

Landelijk meldt het RIVM 4.385 nieuwe besmettingen. Dat is ongeveer gelijk aan de periode van voor het winterweer. De eerste extreme winterdagen werden er minder besmettingen gemeld, maar dat was ook omdat mensen minder naar de testlocaties gingen. Die waren zondag bijvoorbeeld allemaal dicht.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossierpagina.