Op meerdere plekken auto's in de sloot door gladheid

Op meerdere plekken in Fryslân zijn zondagmiddag auto's van de weg en in de sloot beland. Dat gebeurde onder andere in Franeker, Oosterwolde, Tzummarum en Scharsterbrug.
Franeker © CAMJO Media
Op de Getswerderdyk bij Franeker is een auto door de gladheid van de weg en in het water beland. De brandweer, politie en ambulance kwamen op het ongeluk af. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en is nagekeken door ambulancepersoneel. Het is niet duidelijk of hij naar het ziekenhuis moest. Een berger heeft de auto afgevoerd.

Oosterwolde

Op de Drie Tolhekken bij Oosterwolde verloor ook een automobilist de macht over het stuur, waarna hij uit de bocht vloog en in de sloot tot stilstand kwam.
De politie werd ingeschakeld om het verkeer te regelen. Een berger heeft de auto uit de sloot gehaald, waarna de weg weer werd vrijgegeven. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.
Tzummarum © Srfotografie
Aan de Hegesylsterwei (N384) in Tzummarum verloor ook een bestuurder de macht over het stuur. De auto raakte in de slip en gleed de sloot in. De bestuurder kon zelfstandig uit de auto klimmen en raakte niet gewond. Ook hier is de auto inmiddels geborgen.
Ten slotte raakte aan de Scharren in Scharsterbrug een auto van de weg, die ook in de sloot terecht kwam. De bestuurder is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.