LDODK vindt het schot weer en wint in Arnhem

Nadat LDODK afgelopen week tegen KZ de koppositie in de competitie verspeelde, had het tegen Oost-Arnhem, promovendus en hekkensluiter in de poule, zaterdagmiddag de derde overwinning van het seizoen te pakken.
© Orange Pictures
In de eerste helft pakten de Friezen een voorsprong van vijf goals: 11-16. Dat had vooral te maken met een zuiver schietend eerste aanvalsvak. Zij scoorden 12 van de zestien goals van LDODK. Ran Faber maakte indruk met vier doelpunten en een schotpercentage van 80 procent, en ook Erwin Zwart was op dreef met vijf goals (42 procent).

Zakelijk uitgespeeld

In de tweede helft konden De Gorredijksters de voorsprong uitbreiden na een verschil van maximaal negen treffers (13-21). Het laatste kwartier mocht Oost-Arnhem het gaatje wat kleiner maken. Via twee treffers van Rick Verdouw leek het nog een beetje spannend te worden (19-23), maar Rixt Bouma zorgde met haar derde goal voor de eindstand 21-27. Erwin Zwart werd topscorer met 9 goals.

Topper tegen PKC

LDODK staat na vier duels op de tweede plaats met zes punten. Koploper is PKC uit Papendrecht met acht punten. Die ploeg komt zaterdag op bezoek in Gorredijk. Het duel begint om 15.30 uur.

KORFBAL LEAGUE

GROEP A DUELS PUNTEN
1. PKC 4 8
2. LDODK 4 6
3. Blauw Wit (A) 4 4
4. KZ 4 4
5. Groen Geel 4 2
6. Oost-Arnhem 4 0