Omrop TIP: Na de legendarische strafschoppen van de voetballers, is het nu aan de korfballers

In deze coronatijd blijft het rustig bij de sporten. Nu is de korfbalcompetitie in de Korfbal League wel begonnen, maar de klassen daaronder moeten nog steeds wachten op een spannende competitie. Daarom komt Omrop Fryslân in actie met de strijd om de 'Omrop Fryslân Troch de Koer Bokaal'.
© Omrop Fryslân
Vanaf zaterdag 6 februari strijden de Friese 'ploegen' uit de 3e A en B competitie om de bokaal. De opdracht is er één die elke speler aardig onder de knie heeft: De bal door de mand gooien op een afstand van zo'n 6 meter. Natuurlijk is onze korf op de juiste hoogte afgesteld. Nu kan niet het hele team in actie komen, dus zal de topscorer of de meest technische speler van het team hun ploeg vertegenwoordigen. En Na de mannen bij het penaltyschieten is het nu tijd voor de vrouwen. Zij zullen deze competitie aangaan.
De beste teams gaan door naar de finale en zo weten we op 20 maart welk team ruimte mag maken in hun prijzenkast. Teams die meedoen zijn: Flamingo's, TFS, Olympia, Ljouwert, Pallas 08, DTS, Inveca Frigro, Joure, It Fean/ Boelensleane, DTL en Spannum.
Volg de strijd van zaterdag 6 februari wekelijks in Sneon yn Fryslân live op radio, TV of via de online kanalen van Omrop Fryslân.