Kunstroute basisschool Het Slingertouw vrolijkt Skoatterwâld op

Kunst in huis; er zijn veel mensen die een mooi schilderij of beeld in de kamer hebben. Maar niemand hangt z'n kunstwerk voor het raam. In de wijk Skoatterwâld doen ze dat wél. De kinderen van basisschool Het Slingertouw stellen hun eigen kunstwerk tentoon. Van 1 tot en met 5 februari kunnen mensen deze bijzondere kunstwerken bekijken op een speciale kunstroute.
© Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
Om kinderen en hun ouders in beweging te houden tijdens deze lockdown bedachten juf Annemarie en juf Jannie van basisschool Het Slingertouw het plan om een eigen kunstroute te maken. "Iedereen kan z'n eigen creativiteit gebruiken. We hebben een digitaal fotoboek gemaakt en daar kun je alle kunstwerken bekijken. Er zijn ook inderen die het hele raam hebben beschilderd. En er zijn zelfs prachtige houten kunstwerken gemaakt."
Bijkomend voordeel is dat de wijk Skoatterwâld een stuk kleurrijker is geworden. "We hebben een aantal kinderen op school die buiten Heerenveen wonen. Die mogen hun kunstwerken ophangen op school. Het resultaat is prachtig geworden. Dus allemaal naar buiten toe om te zien wat we hebben gemaakt."
Juf Annemarie en juf Jannie
© Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
De afgelopen week werd er thuis door de kinderen druk gewerkt aan prachtige kunstwerken. Het idee is dat de kinderen allemaal één raam versieren met kunst, zodat iedereen het buiten kan bekijken. Robin is één van de kunstenaars. "Ik heb ons gezin in de sneeuw gemaakt. Het hele papier is blauw met witte staafjes erover heen. Ik heb er wel heel lang over gedaan. Ik heb het grote papier helemaal gekleurd en de sneeuw gemaakt met wattenstaafjes." Het schilderij is te zien bij het raam in de woonkamer.
Robin's moeder is maar wat trots op het kunstwerk van haar zoon. "Dit is hartstikke leuk om samen te doen. We hopen op heel wat bezoekers die vanaf de weg Robin's kunstwerk komen bewonderen."
Kunstenaar Robin en z'n moeder