LDODK verspeelt koppositie tegen sterker KZ

LDODK is tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In het thuisduel tegen KZ uit Koog aan de Zaan trokken de Friezen met 16-18 aan het kortste eind. Een terecht verlies, want LDODK haalde een slecht schotpercentage. KZ had van begin af aan het betere spel, en was ook sterker in de rebound.
© Orange Pictures
Na overwinningen op Groen Geel (Wormer) en Blauw Wit (Amsterdam) had LDODK het lastig in de eerste helft. De gasten uit Noord-Holland pakten snel een 1-5 voorsprong. Na 10 minuten konden Julian en Marloes Frieswyk wat terugdoen. Toen pas kwam het eerste aanvalsvak van LDODK, met clubtopscoorder Erwin Zwart, tot scorenvia Eline Haan en Ran Faber.
Tot 8-8 ging het gelijk op, maar vlak voor rust liep KZ weer uit naar een verschil van vierL: 8-12. Erwin Zwart bepaalde de ruststand op 9-12.

Tweede helft

Na de rust kwamen de gasten weer op vier verschil door een goal van Jordi Pasma. Met nog 16 minuten te gaan leek LDODK toch terug te komen. Eline Haan en Erwin Zwart brachten de achterstand terug naar 12-14, en KZ was minder op schot. Acht minuten voor het eind zorgde Zwart met twee doelpunten zelf voor een gelijke stand, 15-15.
In de spannende slotfase waren de vrouwen van KZ slim. Ze sleepten de overwinning over de streep. Door het verlies zakt LDODK nu naar de derde plaats, achter koploper PKC uit Papendrecht en KZ. De sterkste vier teams gaan naar de play-offs.

KORFBAL LEAGUE

GROEP A DUELS PUNTEN
1. PKC 3 6
2. KZ 3 4
3. LDODK 3 4
4. Blauw Wit 3 2
5. Groen Geel 3 2
6. Oost-Arnhem 3 0