Twee doelpunten in twee minuten: Heerenveen wint 'pets-pats-boem' van Feyenoord

Een magistraal Heerenveen heeft met 3-0 gewonnen van Feyenoord. Het is voor het eerst in twaalf wedstrijden dat de Friezen weer een wedstrijd winnen.
© Orange Pictures
Luister naar het live-verslag: binnen twee minuten scoorde Heerenveen twee keer
De eerste twee doelpunten vielen halverwege de eerste helft, vlak na elkaar. In minuut 28 was het Joey Veerman die de score opende, op aangeven van Siem de Jong. Nog geen twee minuten later verdubbelde Pawel Bochniewicz de voorsprong van Heerenveen, uit een corner.
Verslaggever Arjen de Boer kon het bijna niet geloven. "Wat een weelde! Zo creëer je geen kans tegen Heracles Almelo, en zo sta je na een half uur voetbal pets-pats-boem met twee-nul voor."
Heerenveen speelde met het mes tussen de tanden. De Friezen waren zeer energiek. Feyenoord niet. In de tweede helft werd het verschil alleen maar groter. Vijf minuten na de rust maakte Mitchell van Bergen de 3-0.
© Orange Pictures
Mitchell van Bergen maakt de 3-0 tegen Feyenoord
De overwinning was hard nodig, zegt De Boer. De club zat in zwaar weer. Sinds 1 november had Heerenveen elf competitiewedstrijden gespeeld, en niet één keer gewonnen. "Wat heeft Jansen, wat heeft de ploeg, wat heeft de club dit nodig."
Over twee weken speelt Heerenveen opnieuw tegen Feyenoord, opnieuw in het eigen stadion. Dan gaat het om de kwartfinale van het bekertoernooi.
SC Heerenveen - Feyenoord 3-0 (2-0). 28. J. Veerman; 30. Bochniewic; 50. Van Bergen.
Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus (81/Akujobi), Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Kongolo, Halilovic, J. Veerman, De Jong (65/Van Hecke); H. Veerman, Van Bergen (81/Nygren).