Twee korfbalsters van LDODK trainen buiten vanwege corona: "Zo blijven we toch fit"

Geïsoleerd buiten trainen terwijl je team op een paar meter afstand in een warme sporthal in Gorredijk bezig is, het is de nieuwe coronawerkelijkheid sinds december voor twee korfbalsters van LDODK. Diana van der Vorst en Femke Faber hebben beiden een baan in de zorg en willen geen risico nemen. Daarom trainen ze apart van de selectie onder begeleiding van Marjo de Haan.
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
"Met Diana krijg ik twee keer per week buiten op het veld training van Marjo", vertelt Femke Faber. "Het heeft ook wel wat, maar we hadden liever met de groep binnen gestaan. Het is wel mooi dat ze de mogelijkheid bieden om zo nog een beetje fit te blijven."
Ze vindt het een onwerkelijke situatie. "Dit is heel nieuw en dubbel vooral. We mogen niet in de zaal trainen, want er mag maar een bepaald aantal mensen in de zaal die op papier staan. Daar staan wij niet bij omdat we op dit moment geen onderdeel zijn van de selectie. We zijn daarom verplicht om buiten te trainen en dat gaat eigenlijk best goed zo."
"Het zijn bijzondere omstandigheden maar wij zijn blij dat we buiten iets kunnen doen. Het weer is best goed, je moet wel in beweging blijven. Alles is wel op anderhalve meter natuurlijk", zegt trainer Marjo de Haan. Ze trainen op conditie maar ook op korfbalbewegingen. "Zodat we, als we weer mogen aansluiten, niet ons balgevoel kwijt zijn", zegt Diana van der Vorst. Ze mist de groep wel.
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
Marvin Piepers is in de hal. "We zijn vereerd dat we hier zo mogen trainen ondanks alle omstandigheden. Het is wel een beetje dubbel." Hij vindt het apart dat twee teamgenoten buiten moeten trainen. "Je hebt ze er natuurlijk het liefste bij. voor het teamgevoel."
Verslaggever Willem de Vries was bij de training