Cambuur maakt zich op voor wedstrijd tegen NEC: "Het gaat zwaar worden"

SC Cambuur speelt zondagmiddag uit tegen NEC in Nijmegen, maar aanvoerder Erik Schouten verschijnt niet op het veld. Hij is geblesseerd. "We moeten met die blessure voorzichtig zijn. Zou hij wel spelen, dan bestaat de kans dat het erger wordt en dan zijn we Erik weken kwijt. Dat willen we niet." Joris Kramer neemt de plaats van Schouten in. Ragnar Oratmangoen heeft ook weer last gekregen van een blessure en is nog een twijfelgeval.
Trainer Henk de Jong
De Leeuwarders reizen zaterdagmiddag al naar Nijmegen, zodat er in alle rust kan worden toegewerkt naar de wedstrijd. Trainer Henk de Jong: "Eigenlijk is onze voorbereiding bij uitwedstrijden beter dan bij thuiswedstrijden. We rijden zaterdag mooi rustig die kant op, zijn bijeen en kunnen ons in alle rust voorbereiden op de wedstrijd. Dat hebben we bij thuiswedstrijden niet."
Aan het einde van de training op vrijdag raakte Mees Hoedemakers ook nog geblesseerd. Dat valt echter mee: volgens De Jong kan Hoedemakers gewoon spelen. Als Cambuur wint van NEC dan is de ploeg exact een jaar zonder verlies in uitwedstrijden. Makkelijk zal het niet worden, want NEC is een van de subtoppers in de eerste divisie.

Knokken

Henk de Jong: "Ik zeg het bijna iedere week, maar ook NEC heeft een goede ploeg. Een goed voetballende ploeg met jonge talenten en de nodige ervaring. Een goede mix. En het zal zwaar worden, want er wordt sneeuw verwacht. Dan moet er worden geknokt. We hebben eerder laten zien dat we dat ook kunnen, maar we moeten ook blijven voetballen."
Calvin Mac-Intosch
Calvin Mac-Intosch is ook nu weer de vaste waarde in het centrum van de verdediging. Niet met Erik Schouten aan zijn zijde dus, maar Joris Kramer. Geen probleem, zegt Mac-Intosh. "Ik heb al eerder met Joris gespeeld en dat ging heel goed." Mac-Intosch weet dat, zeker bij NEC, de jacht op de koploper geopend is. "Dat klopt. Als je speelt tegen de koploper breng je net iets meer, dat heb zelf ook wel geregeld ervaren."

De titel

Maar er is ook een andere kant, zegt hij: "Wij kunnen NEC een lastige tegenstander vinden, mar ik weet dat NEC ons ook een heel lastige tegenstander vindt." Mac-Intosch wil dit jaar maar voor één ding spelen: niet alleen promotie, maar de titel. "Ik kijk dus naar de nummer twee. Die wil ik voor blijven. Dus kijk ik niet naar de nummer drie, ook al is een tweede plaats ook goed voor promotie. We waren vorig jaar zo ver, dat ik nu maar één doel heb: kampioen worden."