SC Heerenveentrainer Johny Jansen houdt opstelling tegen RKC geheim

SC Heerenveen krijgt donderdagavond de kans revanche te nemen voor de wanprestatie tegen Fortuna Sittard (1-3). Volgens Johnny Jansen, die vanwege corona niet bij de wedstrijd aanwezig was en thuis voor de televisie zat, was het spel tegen de Limburgers veel te vlak. "Ik zat thuis voor de buis ernaar te kijken en ik miste de echte wil dat ze ten koste van alles wilden winnen." Donderdag krijgen de spelers de mogelijkheid voor revanche, al zullen sommige spelers gepasseerd worden. "We gaan zeker wat veranderen."
SC Hearrenfeantrainer Johnny Jansen hâldt opstelling tsjin RKC geheim
We gaan zeker wat veranderen.
Johnny Jansen

Coronatest Johnny Jansen

Het is nog niet duidelijk of Johnny Jansen donderdag op de bank zit. Jansen is intussen opgeknapt van corona, en ook niet meer besmettelijk, maar bij de laatste coronatest (dinsdag) had hij nog te hoge waarden van het virus. "Ik ben voor morgen een twijfelgeval", lacht Jansen. "Ik ben vanochtend (woensdag) weer getest en moet de laatste testresultaten nog afwachten. Hopelijk kan ik dan tegen RKC langs de lijn kan staan."
Ik ben voor morgen een twijfelgeval.
Johnny Jansen

Opstelling niet bekend

De Kroatische middenvelder Tibor Halilovic zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie; dat geldt ook voor Syb van Ottele en tweede doelman Ariel Harush. De laatste aanwinst, Rami Kaib, is nog niet speelgerechtigd en hoopt er tegen VVV-Venlo bij te zijn. Halilovic maakt een goede indruk op Jansen. "Ik heb gisteren en vandaag (woensdag) met hem getraind en hij laat zien dat hij goed kan voetballen. Hij wil graag aan de bal komen en is vaardig. Hij kan fel en agressief doordekken, dus daar verwacht ik veel van."
Jansen wilde zijn opstelling voor morgen niet prijsgeven. "We gaan zeker wat veranderen, maar de opstelling geven we niet prijs. Dat heeft aan de ene kant te maken met de uitslagen van de coronatests die morgen pas komen. Aan de andere kant hoeven we RKC ook niet wijzer te maken dan ze al zijn."
De wedstrijd SC Heerenveen - RKC Waalwijk begint donderdag om 18.45 uur en is live te volgen in een extra sportuitzending bij Omrop Fryslân. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer en Roelof de Vries.