Volg 3 dagen alles over de Hengstenkeuring bij Omrop Fryslân

De jaarlijkse hengstenkeuring van de KFPS, de Koninklijke Vereniging "Het Friesch Paarden-Stamboek" wordt dit jaar drie dagen lang uitgezonden door Omrop Fryslân. De finaledag van de Hengstenkeuring wordt elk jaar al uitgezonden door de Omrop en daar stemmen veel mensen op af vanuit de hele wereld. Nu er geen publiek bij kan zijn, is het hele evenement van 14 tot en met 16 januari live te volgen bij Omrop Fryslân. De eerste twee dagen, donderdag en vrijdag, via meertalige livestreams op de webside en de Omrop-app en de laatste dag, zaterdag, ook op televisie.
Hynstekeuring © Omrop Fryslân
Op donderdag 14 en vrijdag 15 januari staat de tweede bezichtiging van de jonge hengsten centraal. In de eerste bezichtiging halverwege december kwalificeerden 112 hengsten zich voor de tweede stap op weg naar een mogelijke carrière als stamboekhengst. Daar zijn nu nog 97 van over die aan de keuring meedoen.
De keuring is rechtstreeks te volgen vanaf 09.30 uur via livestreams in het Duits, Engels en Nederlands.

Wie wordt kampioen van 2021?

Zaterdag 16 januari barst de strijd los tussen de stamboekhengsten. De spectaculaire Matthys 504 was de algemeen kampioen van 2020, zou het hem dit jaar nog een keer lukken? Of pakt de reservekampioen Nane 492 de titel? Deze en nog vele andere hengsten van het stamboek mogen zaterdag 16 januari weer hun beste beentje voorzetten.
De beelden van de paraderende hengsten zijn vanaf 09.00 uur te volgen op televisie en via de livestreams op Omropfryslan.nl en de Omrop-app.
Omrop Fryslân-presentator Gerrit de Boer en deskundige Henk Dijkstra verzorgen voor de televisie-uitzending het commentaar.
Hengstenkeuring 2021 bij Omrop Fryslân
Kijk voor alles over het Friese paard ook op: Omropfryslan.nl/hynstekeuring.