Verlies tegen FC Volendam zuur voor SC Cambuur: "Er hoorde geen winnaar te zijn"

Na acht overwinningen op rij heeft SC Cambuur weer eens verloren. FC Volendam was met 1-0 te sterk in Leeuwarden. Bijzonder is wel dat Cambuur, ondanks de nederlaag, winnaar is geworden van de tweede periodetitel. De concurrentie verspeelde namelijk ook punten. Ook de eerste periode werd al gewonnen door de Leeuwarders.
Trainer Henk de Jong
De prijs voor de tweede periode werd na de nederlaag meteen uitgereikt. Wel wat gek voor trainer Henk de Jong. "Dat voelde heel raar. Maar we hebben het wel opgehaald, want we hebben een prijs. We hebben de eerste prijs en nu hebben we de tweede prijs ook. Dus we staan er goed voor. Alleen na een nederlaag is kut."
Volgens De Jong gingen Cambuur en Volendam gelijk op tijdens de wedstrijd. "Er hoorde geen winnaar te zijn, vind ik. Dan verlies je 'm en dan voelt dat klote. Maar het is wel de realiteit, want het zijn topwedstrijden en die kun je ook een keer verliezen."
Drie minuten voor tijd kregen de Leeuwarders het tegendoelpunt van Volendam om de oren en dat maakte het extra zuur voor De Jong. "Wij leveren de bal heel gemakkelijk in en dan ligt het ineens open. Dan moet er gedekt worden voor de goal, voor je leven, en dat deden we niet goed. En dan schiet er zo één binnen."
Mees Hoedemakers
Teleurstelling over het verlies ook bij Mees Hoedemakers. Toch is de Cambuur-speler vooral trots dat ze opnieuw een prijs konden ophalen na de wedstrijd. "Het was een zware pot, dus ik zat even rustig op mijn stoeltje. Trots dat we dit met dit team hebben kunnen bewerkstelligen. De eerste periode gewonnen en nu ook nog de tweede. Natuurlijk jammer van vandaag, het is niet leuk dat we hier nu verliezen. Dat hadden we ook zeker niet gewild. Maar we mogen zeker trots zijn op deze prestatie, om de eerste en tweede periode allebei te winnen."
Cambuur staat nog steeds ver voor op de andere clubs. "Maar we willen natuurlijk elke wedstrijd winnen", verzucht Hoedemakers. "Dit verlies had niet gehoeven, maar we moeten door. We gaan ook door."
Volgende week zondag komt Cambuur weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen NEC op het programma.