Recordaantal nieuwe besmettingen gemeld na inhaalslag bij GGD

In Fryslân zijn er in de afgelopen 24 uur 325 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het RIVM. Nog nooit eerder heeft het RIVM om één dat zoveel nieuwe besmettingen gemeld in Fryslân. Dat het er zoveel zijn, komt omdat er eerder deze week een systeemstoring was. De GGD Fryslân maakt nu een inhaalslag.
Recordaantal nieuwe besmettingen gemeld
Door die storing werden eerder deze week minder besmettingen gemeld. Het dagelijkse gemiddelde is de afgelopen week 252. Dat gemiddelde schommelt al weken rond de 250.
Het dagelijkse aantal besmettingen de afgelopen drie weken (zie je de grafiek niet goed, klik dan hier):

Meeste besmettingen in Súdwest

De meeste besmettingen zijn het afgelopen etmaal vastgesteld in de gemeente Súdwest-Fryslân, namelijk 62. Daarna volgt Leeuwarden (42). In het Noordoosten van de provincie zijn in verhouding ook veel nieuwe besmettingen: 34 in Dantumadiel en 30 in Noardeast-Fryslân.
Op Terschelling waren het, na een extreme week, nu minder: twee.
In Fryslân zijn vier nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus, in de gemeenten Smallingerland, Dantumadiel, Súdwest-Fryslân en Noardeast-Fryslân. Er zijn ook vier Friezen in het ziekenhuis beland met corona: inwoners van Opsterland, Tytsjerksteradiel, De Fryske Marren en Noardeast-Fryslân.

Landelijk meer dan gemiddeld

In heel Nederland zijn de afgelopen 24 uren 8.169 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er minder dan donderdag, maar wel meer dan het gemiddelde van de afgelopen week, toen er alle dagen zo'n 7.700 besmettingen bijkwamen.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossierpagina.