Tallship Wylde Swan zoekt kapitein: naast varen ook rector zijn

Een bijzondere vacature voor het tallship Wylde Swan: ze zoeken een kapitein. "Het is zeker een bijzondere functie en we zoeken dan ook iemand die bijzonder is", vertelt Christophe Meijer, directeur van de Wylde Swan BV, met als thuisbasis Nes-Akkrum.
© Wylde Swan
"In de wintermaanden vaart de Wylde Swan met 30 leerlingen tussen de 15 en 17 jaar over de wereld en is het dus een school op zee. Dus naast dat iemand de kapitein op het schip is, is diegene ook, rector van een varende school. Dus enige managementskills zijn wel handig. Het is een enorme verantwoordelijk, want kinderen zijn natuurlijk de kostbaarste lading die er is."
's Zomers vaart het schip met volwassen gasten. "Dan varen we in de fjorden van Groenland. Dat is een ingewikkeld gebied om te varen."
Hij verwacht wel een geschikte kandidaat te vinden. "Nederland is een zeilende natie, we zien dat de vacature op sociale media veel gedeeld wordt." Het zou mooi zijn als de nieuwe kapitein begin april bekend is. "Dan staat er weer een reis met leerlingen gepland met als start Cuba of Sint Maarten en dan over de oceaan terug naar Nederland."
Op het schip zit een vaste bemanning van 11 mensen.
Christophe Meijer