Dijkstra Draisma houdt vertrouwen in goede afloop voor Cambuurstadion

Het jaar 2021 wordt een belangrijk jaar voor het nieuwe stadion van SC Cambuur. In 2020 begon na de bouwvak de ontwikkeling van het stadion, maar in november kwam de zoveelste tegenvaller: ontwikkelaar Wyckerveste trok zich terug. "We moeten de situatie nu opnieuw bekijken, of we de bestaande business case op een andere manier door kunnen zetten", zegt Biense Dijkstra van bouwbedrijf Dijkstra Draisma, een van de partijen in het hele plan.
© Bureau voor Widdershoven architectuur en architecten BV
Het was een vervelende mededeling, zegt Dijkstra over de boodschap dat Wyckerveste de business case niet meer zag zitten. "Het is een heel lastig proces. We zitten er al zeven jaar in. En ik kan er ook niet alles over kwijt, want het is een te gevoelig dossier."
De bouw van het stadion wordt dus weer uitgesteld, maar een deel van de ontwikkeling van het Leeuwarder WTC-gebied gaat wel door. "Wij hebben de ontwikkeling van de Snekertrekweg en de supermarkten naar ons toe getrokken", vertelt Dijkstra. "Dat hebben we zelf ontwikkeld en er gaat ook nog steeds een substantiële bijdrage naar SC Cambuur, dat gaat om miljoenen."
Biense Dijkstra over hoe het komt in 2021 met de bouw
Op een gegeven moment trok Wyckerveste ook Van Wijnen in het project, een concurrent van Dijkstra Draisma. "Dat paste wel bij het karakter zoals we dat hadden meegemaakt", omschrijft Dijkstra het cryptisch. "Er zijn andere afspraken gemaakt. Maar we hebben maar één belang, het stadion moet er komen. Wij gaan daar ook niet dwars voor liggen, want als hiermee de missie kan worden volbracht, dan moet het maar zo. Het zou voor ons zelf wel jammer zijn, na elf jaar als sponsor."

Elkaar niet in de steek laten

Ondanks tegenvaller na tegenvaller houdt Dijkstra vertrouwen in een goede afloop. "De kans is aanmerkelijk dat het stadion er komt. Als Cambuur ons niet in de steek laat, laten wij Cambuur ook niet in de steek."