Politie in Anjum bekogeld met stenen, vuurwerk en bierflesjes; ME grijpt in

Een groep van dertig tot veertig personen in het Friese dorp Anjum heeft in de nacht van woensdag op donderdag agenten bekogeld met stenen, vuurwerk en bierflesjes. De ME moest om 04.30 uur ingrijpen om te openbare orde te herstellen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Kramer oer Eanjum
Volgens de politie had de groep brandjes gesticht en vuurwerk afgestoken, waardoor de politie van dorpsbewoners diverse meldingen van overlast kreeg. De groep zou op meerdere plekken stenen hebben klaargelegd.
Toen politieagenten het dorp ingingen, werden zij belaagd door de groep. Ze werden bekogeld met stenen, vuurwerk en bierflesjes. De agenten moesten zich voor hun eigen veiligheid terugtrekken en schakelden de hulp van de ME, de oproerpolitie, in. Die herstelde de openbare orde in het dorp.

'Onacceptabel'

Luuk Verhoeff, waarnemend teamchef van basisteam Noordoost Fryslân, noemt het geweld naar politieagenten onacceptabel. "Agenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en zij moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Gelukkig raakte geen enkele agent gewond."
Dorpsbelang Anjum laat in een eerste reactie weten dat ze het jammer vinden dat het dorp op deze wijze in het nieuws komt en dat ze iedere vorm van geweld afkeuren.