VIDEO: Gurbe Douwstra speelt 'anderhalvemetersessie' in 100-jarig Woudagemaal

In het Woudagemaal in Lemmer was zondag alweer de laatste van vier 1,5-metersessies. Speciaal voor de Fryske top 100 kwam Gurbe Douwstra langs. Hij speelde twee nummers in de historische setting van het 100 jaar oude gemaal.
Douwstra stond vorig jaar voor de negende keer op nummer één met het lied Cliffs of Moher. Het verhaal achter dat lied en hoe je 'Moher' nu eigenlijk uitspreekt, deelt hij in deze aflevering met presentator Willem de Vries. Ook speelt hij het nummer Te plak, dat gaat over de vraag wanneer je eigenlijk op je plek bent in je leven. "Als je rust en ruimt hebt gevonden in je hoofd, dan ben je op 'te plak'", zo omschrijft Douwstra het zelf.
Eerder al speelden Iris Kroes, Piter Wilkens en Carla de Bruine hun 1,5-metersessies in het Woudagemaal. Op deze manier kwamen de Fryske top 100 en het honderdjarig bestaan van het grootste stoomgemaal dat ooit is gebouwd, bij elkaar. Stemmen voor de Fryske top 100 is niet meer mogelijk. Of Gurbe Douwstra dit jaar voor de tiende keer op nummer één staat met zijn Cliffs of Moher? Daar hoor je en zie je op oudejaarsdag bij Omrop Fryslân in de Fryske top 100.
De Fryske top 100 is op oudejaarsdag op radio, televisie en online te volgen. De uitzending begint om zes uur 's ochtends en duurt tot zes uur 's avonds. Stemmen kon tot en met tweede kerstdag.