Aantal coronabesmettingen in Fryslân nadert recordhoogte: 288 nieuwe gevallen

In de afgelopen 24 uur zijn er in Fryslân 288 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het RIVM. Het totale aantal besmettingen op één dag is maar één keer hoger geweest. Dat was op 12 oktober, toen waren er 294 besmettingen. Toen was het beeld vertekend. De druk op het bron- en contactonderzoek was zo hoog, dat er een achterstand was opgelopen. Nu ligt het aantal nieuwe besmettingen al vier dagen boven de 200. Vrijdag werden er 211 nieuwe besmettingen gemeld.
Het dagelijkse aantal besmettingen de afgelopen drie weken (zie je de grafiek niet goed, klik dan hier):
De meeste besmettingen (62) zijn de afgelopen 24 uur gemeld in Leeuwarden, daarna Súdwest-Fryslân (43) en Waadhoeke (27). Het is de tweede dag op rij dat er in Leeuwarden meer besmettingen gemeld zijn dan in Súdwest-Fryslân. Die gemeente stond wekenlang bovenaan, als het om het totale aantal besmettingen ging.
Er is één sterfgeval gemeld, in de gemeente Noardeast-Fryslân. Drie mensen zijn in de afgelopen 24 uur opgenomen in het ziekenhuis.
Het tal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):
Nationaal zijn er bij het RIVM 12.282 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 281 meer dan een dag eerder. Het aantal ligt hoger dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 10.475 positieve tests bijkwamen.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossierpagina.