Kijk terug: Kerstconcert van het Noord Nederlands Orkest

Het Kerstconcert van het Noord Nederlands Orkest is vanavond live te zien bij Omrop Fryslân. Zo kan iedereen het concert toch beleven, nu er geen publiek in de concertzaal aanwezig mag zijn. Het concert is vanaf 20.00 uur te volgen op televisie, omropfryslân.nl en de Omrop-app. De uitzending is een samenwerking van het NNO, Omrop Fryslân, RTV Noord en RTV Drenthe.
Het Noord Nederlands Orkest speelt tijdens het Kerstconcert naast een aantal typisch Engelse 'Christmas carols' en traditionele Duitse kerstliedjes ook muziek van Georg Friedrich Händel.
Het NNO Kerstconcert wordt geleid door Risto Joost, met sopraan Louise Kemény, mezzo-sopraan Barbara Kozelj en presentatrice Nynke Heeg. Hoogtepunt van het concert is Händels Music for the Royal Fireworks, oorspronkelijk geschreven voor de luidruchtige bezetting van een militair orkest voor een vorstelijk feest, en ook heel geschikt om het oude jaar uit te knallen.
Kijk voor meer informatie op: nno.nu/concert/kerstconcert.
© Krystkonsert: NNO

Thuis genieten van cultuur

De drie Noordelijke omroepen en het NNO hebben afgesproken om meerdere concerten uit te zenden via de verschillende online kanalen en op televisie. Dit om alle mensen in Noord-Nederland te laten genieten van klassieke muziek en om het Noord Nederlands Orkest in deze tijd toch mee te maken.
Ook het Nieuwjaarsconcert van het NNO op 2 januari, met soliste Francis van Broekhuizen, is live te volgen. Na januari staan er nog zo'n 5 concerten gepland die live uitgezonden worden.
Eindredacteur Sybren Terpstra van Omrop Fryslân: "Wij vinden het belangrijk om het Friese/Noordelijke publiek de kans te geven om te genieten van mooie concerten. Vooral nu mensen thuis moeten blijven is het waardevol dat de omroepen op deze manier cultuur in de huiskamer kunnen brengen."
Het NNO Kerstconcert: 17 december, 20.00 uur, live op TV, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.