UPDATE: Felle brand legt botenbedrijf in Heeg in de as

Een bedrijf in Heeg dat elektrische boten bouwt, is in de nacht van dinsdag op woensdag door een zeer felle brand in de as gelegd. De uitslaande brand was bij De Stille Boot aan It Bûtlân, in een gebied waar meer bedrijven zitten.
Brân yn Heech
Bij de brand kwam veel rook vrij, daarom is er een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. De brandweer schaalde snel op: de ploegen van Heeg, Sneek en IJlst werden in eerste instantie opgeroepen. Later kwamen daar brandweereenheden bij uit Joure, Drachten, Lemmer en Bolsward. Met een kraan sloopte de brandweer delen van het gebouw, om de brand beter te kunnen bestrijden en de rook te verminderen.
De botenbouwer is volledig verloren gegaan. Omliggende bedrijven hebben schade opgelopen, maar die is volgens brandweerwoordvoerder Baukje van der Wal beperkt gebleven. Nadat de brand onder controle was, ging de brandweer over op het nablussen.
Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet bekend. De eigenaar van het pand wordt bij de afhandeling van de schade bijgestaan door Stichting Salvage.
Verslaggever Ben de Jager praat met brandweerwoordvoerder Baukje de Wal