Mysterieus monoliet-achtig object duikt op in Fryslân bij Oudehorne

Na Amerika en Roemenië lijkt de mysterieuze monoliet nu ook opgedoken te zijn in Fryslân. Wandelaars zagen het object zondagochtend staan in natuurgebied de Kiekenberg bij Oudehorne. Hoe het object daar terecht is gekomen, is niet bekend. Er zijn geen voetstappen te zien bij de pilaar.
© ProNews Producties
Het object bij Oudehorne is niet glanzend zoals de monolieten in Amerika en Roemenië. Thijs de Jong zag het ding in de heide bij Oudehorne staan. "Het was ee ngroot metalen glimmend ding. Het staat een stukje in de hei. Ik liep er heen, maar er was niets te zien rondom de monoliet. Net alsof hij er van bovenaf is neergezet. Hij is er zeker met twee mensen of meer heen getild. Ik heb foto's gemaakt en meteen Omrop Fryslân gebeld. Staan wij als Fryslân ook eens in de picture.

Nieuwjaarsstunt?

Mogelijk gaat het om een stunt van een oudejaarsvereniging. Thijs de Jong: "Dat zou kunnen, maar ik denk het zelf eigenlijk niet. Hier in Oudehorne hebben we geen oudejaarsploeg. Ik denk zelf meer aan een soort kunstenaarscollectief, dat zoiets doet. Maar er staat geen naam bij. Ik heb trouwens gehoord dat het object gisteravond al weer weg was."
Wandelaar Thijs de Jong