Spitse verliest met Oranjevrouwen oefenwedstrijd van Verenigde Staten

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn er vrijdagavond niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen de Verenigde Staten. Oranje ging in een oefenwedstrijd in Breda met 2-0 onderuit tegen de nummer 1 van de wereld. Dat was dezelfde uitslag als vorig jaar in juli bij de finale van het Wereldkampioenschap. Sherida Spitse uit Sneek stond in de basis en maakte de negentig minuten vol. Sisca Folkertsma uit Sloten bleef de hele wedstrijd op de bank.
© www.orange-pictures.nl
De nederlaag was verdiend. Nederland noteerde in de 87e minuut via spits Jill Roord de eerste en enige doelkans. De eindstand was toen al bereikt. Rose Lavelle opende kort voor rust de score, toen ze vanaf rechts naar binnen draaide en de bal in de verre hoek naast keepster Sari van Veenendaal krulde. De tweede treffer kwam in de 70e minuut op naam van Kristie Mewis.
Bij Oranje ontbrak Saringa Wiegman op de bank. De bondscoach verliet vrijdagmiddag het trainingskamp vanwege familieomstandigheden. Assistent-trainer Arjan Veurink nam de taken van Wiegman over en werd bijgestaand door Arvid Smit, die normaal de wedstrijden vanaf de tribune moet bekijken.