Freedsmerk over Forum voor Democratie en Baudet: "Net kleine kinderen!"

Het nieuws over Forum voor Democratie en Thierry Baudet volgde elkaar afgelopen week in hoog tempo op. Bijna ieder uur waren er nieuwe ontwikkelingen. Wat betekent dit voor FvD en Baudet, maar ook voor het vertrouwen in de politiek? De bezoekers van de Leeuwarder vrijdagmarkt gaven de partij en haar leider flink de wind van voren: "Het zijn net kleine kinderen!
© Omrop Fryslân, René Koster
"Een clowneske bedoening", "Rampzalig", "Niks met niks" is een greep uit de reacties op de markt. "Waardeloos", "beschamend", "entertainment" zeiden anderen.
Ook over de persoon Thierry Baudet waren er scherpe uitspraken: "Dat krijg je als het ego groter is dan de man zelf" en "Gelukkig komt zijn ware aard nu naar boven, dat scheelt veel ellende..."

"Ik sta achter Thierry"

Toch nam ook iemand het voor Baudet op: "Op nieuwe partijen komen ook altijd zwervers en boeven af. Dat is lastig te handelen. Maar ik sta achter Thierry, dat is een slimme jongen!"
Volgens een ander is het mooi dat de partij ontmaskerd is: "Het zou een partij met een nieuw geluid worden, maar het blijkt een heel oud geluid te zijn..."
Het somberst was een koopman, die concludeerde dat de politiek "eigenlijk failliet is", maar een collega relativeerde dat met de opmerking: "Baudet? Wie is dat eigenlijk?"
Verslaggever René Koster voelde de bezoekers van de vrijdagmarkt aan de tand