Doet Boersma kan niet wachten om haar nieuwe schilderijen aan publiek te tonen

Kunstenares Doet Boersma staat te springen om haar nieuwe schilderijen aan het publiek te laten zien. Ze organiseert de komende tijd speciale Open Atelier Dagen. Vanwege het coronavirus gaan veel activiteiten niet door, maar Boersma heeft sinds kort een nieuw atelier in Leeuwarden, met veel ruimte. Daardoor durft ze het wel aan om mensen te ontvangen. Het thema van haar nieuwe werk is 'vruchtbare aarde'.
© Doet Boersma
Doet Boersma schildert altijd landschappen, maar in haar nieuwe werk gaat ze letterlijk de diepte in. Natuur van boven én onder de grond: ze schildert het allebei in haar nieuwe werk. "De wortels, het water, het zaaien. Ik heb groot respect voor de natuur en voor hoe alles het werkt", aldus de kunstenares.
Het is voor kunstenaars niet eenvoudig om werk te exposeren, in deze tijd vol beperkingen. Terwijl je als kunstenaar niets liever wilt. Zo ook Boersma. Ze heeft sinds deze zomer een nieuw atelier aan de Groningerstraatweg in Leeuwarden, met veel ruimte. Ze kan daarom op een veilige manier mensen ontvangen tijdens de Open Atelier Dagen.
Terwijl de mensen binnenkomen, schildert Boersma dan lekker door. "Als ze iets willen weten kan ik ze van alles vertellen en ze kunnen zien hoe ik werk."
De Open Atelier Dagen zijn van 26 november 2020 tot en met 10 januari 2021: iedere week van donderdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur. Met uitzondering van 25 en 26 december en 1 januari.