Harde woorden in kleedkamer SC Heerenveen: "Dit mag niet"

Als SC Heerenveen mee wil draaien in de subtop van de eredivisie, dan mag de club geen goals weggeven zoals de 1-1 tegen RKC Waalwijk zondag. Dat was de conclusie van trainer Johnny Jansen en doelman Erwin Mulder na de wedstrijd. Mulder: "We willen aanhaken bij de plaatsen boven ons, maar zo ver zijn we blijkbaar nog niet."
Erwin Mulder © www.orange-pictures.nl
Er zijn harde woorden gevallen in de kleedkamer na afloop. Heerenveen stond de hele tweede helft met een man minder, na de rode kaart van Sieben Dewaele kort voor rust. Met tien tegen elf had Heerenveen het lastig, maar de Friezen hielden lang stand. Tot de 83e minuut.
"Ze hadden wel wat kansjes, maar dat de 1-1 valt uit een standaardsituatie, dat mag echt niet gebeuren", zegt Erwin Mulder. "Er wordt een korte corner genomen en dan mag zo'n jongen (doelpuntenmaker Damascan, red.) vrij de bal aannemen en schieten, op zeven meter van de goal. Dat mag niet, we moeten deze wedstrijden gewoon winnen."
Erwin Mulder baalden ervan hoe Heerenveen de 1-1 weggaf
Een groot deel van de tweede helft speelde zich af op de helft van Heerenveen. Logisch, met een man minder, maar van trainer Johnny Jansen had zijn ploeg wel iets verder van het doel af mogen voetballen. "We kwamen te veel onder druk. Als we iets verder uit onze 16 kunnen blijven, dan wordt het al iets makkelijker."
Johnny Jansen © www.orange-pictures.nl
De trainer baalde van het puntverlies, maar vond dat zijn ploeg het verder vrij goed deed. "Ik ben tevreden over de eerste helft. We kregen veel mogelijkheden en gaven niet veel weg." Punt van kritiek: Heerenveen had de voorsprong uit moeten breiden. Vooral Mitchell van Bergen had veel kansen op de 0-2. "Dat weet-ie zelf maar al te goed", zei Jansen. "Hij creëert ongelooflijk veel mogelijkheden, dat is een grote kwaliteit. Maar hij moet zichzelf gaan belonen."
Het kantelpunt in de wedstrijd was duidelijk de rode kaart voor Dewaele kort voor rust. Volgens Jansen was de kaart terecht. "Die hoeven we niet terug te zien. Hij zet z'n voet op de voet van de tegenstander, met gestrekt been."

Corona bij Heerenveen

Dewaele stond aan de aftrap omdat Oliver Batista Meier ontbrak bij de Friezen. Zaterdag werd voor het eerst een coronageval vastgesteld bij Heerenveen. "De dokter belde me op om te vertellen dat iemand corona had", vertelt Jansen. "We hebben het op de club besproken en gekeken wie erbij betrokken zijn." Naast een coronabesmetting ontbraken ook twee spelers die in thuisisolatie zitten. Daarom reisden Batista Meier, Joaquín Fernández en Ulysses Llanez zondag niet af naar Waalwijk.
Johnny Jansen over de wedstrijd
Erwin Mulder