Hoofdsponsor Cambuur staat open voor rol als projectontwikkelaar nieuw stadion

De hoofdsponsor van SC Cambuur, bouwgroep Dijkstra-Draisma, staat open voor een rol als projectontwikkelaar van het nieuw te bouwen Cambuurstadion. Dat zegt Dirk Jan de Rouwe van het bouwbedrijf op de vraag hoe het verder moet nu ontwikkelaar Wyckerveste zich woensdagavond terug heeft getrokken.
© Orange Pictures
"Wij willen er alles aan doen om het nieuwe stadion mogelijk te maken. Zo hebben we vanaf het begin in de wedstrijd gezeten", zegt De Rouwe. "We staan ook zeker open om te onderzoeken of wij misschien als projectontwikkelaar een rol kunnen spelen. We hopen in elk geval op een oplossing, op wat voor manier dan ook."

Samenwerking met Van Wijnen?

Bouwbedrijf Van Wijnen, dat in de plannen van Wyckerveste het stadion zou bouwen, onderzoekt ook of het bedrijf een rol als projectontwikkelaar kan spelen. "Dat zijn allemaal dingen die we moeten onderzoeken. Het nieuws is natuurlijk nog vers, dus het is voor ons even kijken hoe een en ander nu verder gaat. Er zijn in ieder geval nog geen gesprekken gevoerd. Het is natuurlijk gisteravond pas bekend geworden."
Dirk Jan de Rouwe van bouwgroep Dijkstra-Draisma
Woensdagavond werd bekend dat ontwikkelaar Wyckerveste er niet uitgekomen was met ROC Friese Poort. Volgens Remco Meijerink van het college van bestuur van de school was het verschil tussen wat Friese Poort wilde betalen en wat de projectontwikkelaar wilde hebben voor een school in het nieuw te bouwen Cambuurstadion normaal gesproken te groot. Volgens hem was het verschil tussen beide partijen meerdere miljoenen over een huurperiode van vijftien jaar. De onderhandelingen over het verschil zaten vast.

'Bouw van supermarkten gaat door'

Dijkstra-Draisma zat bij het begin van het project ook samen met Wyckerveste in de zogenaamde Stichting Ontwikkeling Cambuur (SOC) BV. Dat is op papier de officiële projectontwikkelaar. Een tijd gelden heeft het bedrijf zich teruggetrokken uit de SOC, zegt De Rouwe. "Er was wat onenigheid met het WTC, en met ROC Friese Poort. Toen hebben wij gezegd, wij willen doen waar we goed in zijn en dat is bouwen. Toen hebben we onze rol in de SOC afgeschaald, en zijn we als aannemer bij het project betrokken gebleven."
Het bedrijf zou als aannemer een belangrijke rol spelen in de hele gebiedontwikkeling. "Voor ons is dit ook een zure appel. Wij zouden veel gaan bouwen, dat valt nu weg. Wat wel doorgaat is de bouw van twee supermarkten waar we al mee bezig zijn op het terrein. Ook de appartementen aan de Snekertrekweg, die onderdeel van het plan zijn, bouwen we af. Het is dus niet allemaal slecht gegaan de afgelopen jaren."