Geen nieuw kunstgrasveld bij Tolhuispark bij Dokkum: 'Voortbestaan hockeyclub in gevaar'

De gemeente Noardeast-Fryslân heeft een nieuw kunstgrasveld bij het Tolhuispark niet opgenomen in de begroting. Het veld komt er voorlopig dus niet. En dat is een grote teleurstelling voor de hockeyclub, de korfbalvereniging en het Dockinga College. "Ons project is niet genoemd in de begroting 2021, terwijl we een volledig uitgewerkt plan op tijd klaar hadden", zegt Niek Katsma, voorzitter van Hockeyclub Dokkum.
In oar keunstgersfjild © SMHC Hockey Sneek
"Ons project staat geen enkel plan of andere ambitie van de gemeente in de weg en tóch wordt er geen besluit over genomen. De gemeente heeft planvorming van onderop door en met de mienskip hoog in het vaandel, alleen zien wij daar niets van terug", zegt Katsma.
Jan Iedema, voorzitter van de korfbalvereniging noemt het een gemiste kans. "Dit was hét moment om als gemeente te laten zien dat de gemeente een breed gedragen plan uit de mienskip een warm hart toedraagt en dit soort initiatieven van onderop serieus neemt", zegt Iedema.

Urgentie

Volgens Katsma is het voortbestaan van de hockeyvereniging door dit besluit van de gemeente zelfs in gevaar als er na de zomer van 2021 geen nieuw kunstgrasveld ligt. "Het plan zit écht goed in elkaar en we blijven ons daarom inzetten voor realisatie hiervan in 2021. We hopen dat de gemeente de urgentie en noodzaak snel inziet zodat de sport hockey kan worden blijven beoefend in Noardeast-Fryslân en ook de korfbalvereniging een stap vooruit kan zetten", aldus Katsma.
Voorzitter Niek Katsma van Hockeyclup Dokkum