Herstelde Henk de Jong kiest voor zelfde opstelling in nieuwe topper

SC Cambuur speelt donderdag met dezelfde basisopstelling tegen De Graafschap als afgelopen zondag tegen Almere City. Het enige vraagteken was verdediger Erik Schouten, die zondag geblesseerd uitviel tegen Almere City, maar de verdediger is er in Doetinchem gewoon bij. Mogelijk sluit ook Issa Kallon weer aan bij de wedstrijdselectie.
Henk de Jong
Henk de Jong is weer opgeknapt van de verkoudheid waar hij zondag last van had. Daardoor deed assistent-trainer Pascal Bosschaart de nabeschouwing van de wedstrijd tegen Almere City. De Jong: "Het was uit voorzorg. Ik had flink last van mijn keel en was verkouden. Ik wist dat het geen corona was, maar mijn jongens moeten het niet krijgen. Dus dan moet een ander het even doen."

"Groot compliment"

Het duel met koploper De Graafschap is een nieuwe topper. Het is ook een wedstrijd tussen de clubs die het afgelopen seizoen op plek één en twee stonden, toen het seizoen vanwege het coronavirus werd afgebroken. Nu staan ze op plek één en drie. "Beide clubs hebben een dikke klap gehad. Als je ziet hoe we het nu doen, dan is het een groot compliment voor beide clubs."
De kracht van de Doetinchemmers zit 'm volgens de Cambuur-trainer met name in het fysieke. "Het is een geroutineerde ploeg, die fysiek sterk is. Met standaardsituaties zijn ze ook goed. Het wordt een gelijkwaardige wedstrijd, waarin de beste zal winnen."
Ragnar Oratmangoen
Ragnar Oratmangoen zal donderdag ook weer bij de selectie van Cambuur zitten. Voor hem zijn het lastige maanden geweest. Hij raakte half september geblesseerd in de wedstrijd tegen TOP Oss en maakte afgelopen zondag zijn rentree bij de Leeuwarders. "Het is lekker om weer minuten te maken en op het veld te staan. Ik ben blij dat ik weer kan spelen."

Blessure

De blessure die Oratmangoen tegen TOP Oss opliep, ontstond na een vreemd duel. De keeper van TOP sloeg tegen zijn enkel aan, waarna zijn enkel tegen de paal aankwam. Daardoor kneusde zijn enkel. Dat gebeurde in een sowieso al lastige tijd voor de Cambuur-aanvaller. Zijn vrouw lag op dat moment in het ziekenhuis. "In de eerste weken van de blessure is het heel belangrijk om rust te houden met de enkel, maar toen ben ik elke dag heen en weer geweest naar het ziekenhuis en heb ik daar de nodige meters gemaakt."
Gelukkig kwam het allemaal goed. Met zijn vrouw en met Oratmangoen zelf ook. Hij staat weer op het veld en kan tegen De Graafschap mogelijk weer minuten maken als invaller. "Uiteindelijk ben ik blij dat het met haar en met mij weer goed gaat!"
Ragnar Oratmangoen maakte zondag zijn rentree © Orange Pictures
De wedstrijd tussen SC Cambuur en De Graafschap begint donderdagavond om 21.00 uur. Verslaggever Andor Faber verzorgt vanaf De Vijverberg in Doetinchem het commentaar in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân op de radio. Dat begint om 21.00 uur.